Våra elavtal med miljöprofil

Ett elavtal bör du teckna eftersom du tjänar på det. Det finns en hel del olika elavtal att välja mellan och vi kan hjälpa dig med det valet så att det passar dig och ditt boende.
Väljer du att inte teckna ett elavtal blir du anvisat ett sk. Anvisat pris som oftast ligger betydligt högre än ett elpris i ett tecknat avtal.

Klimatneutral el

All el som levereras från Oskarshamn Energi är klimatneutral. 

Vi vill som ditt lokala energibolag ta vårt miljöansvar. Det är viktigt för oss att bidra till en bra närmiljö.
Vår klimatneutrala el var 2021 en mix av 53% vattenkraft och 47% kärnkraft och på så sätt minimal miljöpåverkan.

Image

Miljöavtal

För dig som vill göra ett aktivt val för miljön finns möjligheten att välja el som är till 100% producerad av antingen vattenkraft, vindkraft eller kärnkraft.
Image

Boomerang, för dig som är trogen kund

Har du ett elavtal med oss som snart går ut?

Då ger vi dig 1 öre/kWh (exkl.moms) i rabatt på ordinarie elpriser som tack när du väljer att teckna ett nytt elavtal med oss igen. Det spelar ingen roll om du väljer Fast eller Rörligt avtal, det bestämmer du själv. 

Teckna elavtal här!

Vilket elavtal passar dig bäst? Vi hjälper dig att få ett bättre elpris!

Vårt miljöengagemang

All el som vi levererar till dig som kund är klimatneutral. Vill du slå ett extra slag för miljön kan du välja el som till 100% är producerad av Vattenkraft, Vindkraft eller Kärnkraft.

Fast pris

Fast elpris, för dig som vill veta dina kostnader framöver. Ett elavtal med fast pris är ett tryggt alternativ eftersom du får koll på dina elkostnader framöver. Du betalar samma elpris under bindningstiden oavsett hur priserna ändras på elmarknaden.

Prisinformation

Hur länge vill du ha fast elpris?
Du väljer själv hur länge du vill ha ditt fasta elpris.
Vi erbjuder fast pris från 1 år upp till 3 år.
Månadsavgift tillkommer på 50 kr/månad inkl. moms

Rörligt pris - ett avtal det svänger om

Det rörliga elpriset följer utvecklingen på nordiska elbörsen Nord Pool. Du betalar ett och samma pris för det du förbrukar under hela månaden. Ibland kan ett fast pris kännas tryggare, då är det bra att veta att du när som helst kan binda ditt rörliga elpris. Många väljer rörligt pris i perioder när marknadsutvecklingen är osäker och elpriserna är höga. Historiskt över en längre tid har kunder som haft rörliga elpriser gjort en god affär. 

Så prissätts rörligt pris

Det rörliga priset sätts i efterskott som ett månadsmedelpris och är baserat på ett volymvägt spotpris och det passar dig som vill följa utvecklingen på elmarknaden. Volymvägt spotpris baseras på Nordpools elprisnoteringar för aktuellt elområde och våra månadsavlästa kunders förbrukningsprofil. Påslag, aktuell elcertifikatavgift, månadsavgift och moms tillkommer.

Rörligt pris löpande

Vill du ha ett avtal med rörligt pris utan bindningstid väljer du rörligt löpande.
Då kan du teckna nytt avtal med fast pris när du vill och du är du har 3 månaders uppsägningstid om du vill välja en annan elhandlare.

Våra elavtal

Vi erbjuder många elavtal för privatpersoner och företagare.

Teckna elavtal

Att teckna elavtal hos Oskarshamn Energi är ett tryggt val för dig

Avgifter

Med Oskarshamn Energi har du alltid konkurrerande låga avgifter

Anvisat pris

Om du är kund hos oss och inte gör ett aktivt val genom att teckna ett elavtal får du automatiskt ett så kallat Anvisningsavtal med ett anvisat pris. Med det anvisade avtalet är du fri att byta både avtal och elleverantör med 14 dagars uppsägningstid.
Vi rekommenderar att du tecknar ett elavtal så har du möjlighet att sänka dina elkostnader.

Det anvisade priset kan justeras med 2 månaders varsel. Information om prisändring sker genom annonsering i dagspress, hemsidan och på fakturan.

Image

Vi är företaget som står för trygghet, vi står för framtiden när det kommer till att leverera hållbar energi.

Hantverksgatan 15
572 55 Oskarshamn

info@oskarshamnenergi.se 

Tel. 0491 - 881 10 

Öppettider