Våra elavtal med miljöprofil

Ett elavtal bör du teckna eftersom du tjänar på det. Det finns en hel del olika elavtal att välja mellan och vi kan hjälpa dig med det valet så att det passar dig och ditt boende.
Väljer du att inte teckna ett elavtal blir du anvisat ett sk. Anvisat pris som oftast ligger betydligt högre än ett elpris i ett tecknat avtal.

Klimatneutral el

All el som levereras från Oskarshamn Energi kommer från klimatneutral. Du som är kund hos oss får den levererad utan extra kostnad.

Vi vill som ditt lokala energibolag ta vårt miljöansvar. Det är viktigt för oss att bidra till en bra närmiljö.
Vår klimatneutrala el är en mix av 50% vattenkraft och 50% kärnkraft och på så sätt minimal miljöpåverkan.

Image

Miljöavtal

För dig som vill göra ett aktivt val för miljön finns möjligheten att välja el som är till 100% producerad av antingen vattenkraft, vindkraft eller kärnkraft.
Image

Boomerang, för dig som är trogen kund

Har du ett elavtal med oss som snart går ut?

Då ger vi dig 1 öre/kWh (exkl.moms) i rabatt på ordinarie elpriser som tack när du väljer att teckna ett nytt elavtal med oss igen. Det spelar ingen roll om du väljer Fast eller Rörligt avtal, det bestämmer du själv. Dessutom får du en Mini Triss med stora vinstchanser.

Teckna elavtal här!

Vilket elavtal passar dig bäst? Vi hjälper dig att få ett bättre elpris!

Vårt miljöengagemang

All el som vi levererar till dig som kund är klimatneutral. Vill du slå ett extra slag för miljön kan du välja el som till 100% är producerad av Vattenkraft, Vindkraft eller Kärnkraft.

Fast pris

Fast elpris, för dig som vill veta dina kostnader framöver
Ett elavtal med fast pris är ett tryggt alternativ eftersom du får koll på dina elkostnader framöver. Du betalar samma elpris under bindningstiden oavsett hur priserna ändras på elmarknaden.

Prisinformation

Hur länge vill du ha fast elpris?
Du väljer själv hur länge du vill ha ditt fasta elpris.
Vi erbjuder fast pris från 1 år upp till 3 år.

Rörligt pris - ett avtal det svänger om

Rörligt elpris följer svängningarna från månad till månad på den Nordiska elbörsen Nordpool och påverkas av bland annat nederbörd och nivå i vattenmagasinen.
Det innebär att du ena månaden kan få ett lågt pris och månaden efter så kan priset vara högre.

Så prissätts rörligt pris

Det Rörliga priset sätts i efterskott och är baserat på ett volymvägt spotpris och det passar dig som vill följa utvecklingen på elmarknaden.
Påslag, aktuell elcertifikatavgift, årsavgift 470 kr inkl.moms, energiskatt och moms tillkommer

Du kan läsa mer här om volymvägt spotpris.
Här kan du se aktuellt Rörligt pris

Rörligt pris i ett år

Du kan välja ett avtal med rörligt pris med bindningstid 1 år. Under bindningstiden har du omteckningsrätt till ett fast pris hos oss.
Några veckor innan avtalet löper ut erbjuder vi dig via ett utskick att teckna nytt avtal.

Rörligt pris löpande

Vill du ha ett avtal med rörligt pris utan bindningstid väljer du rörligt löpande.
Då kan du teckna nytt avtal med fast pris när du vill och du är ej bunden till något avtal.

Timpris

Nu utökar vi vårt elavtalsutbud med en helt ny produkt som vi kallar Timpris. Med timpris får du möjlighet att styra din elanvändning till de tider då priset är lägre. Med vårt Timpris betalar du marknadspris timme för timme, när din el används.

Vad är bra med Timpris?

Elmarknadens spotpriser rör sig ständigt upp och ner. För dig som väljer timpris och kan ha koll på när på dygnet priset är som lägst, då kan du medvetet styra din elanvändning. Med ett Timpriset har du den möjligheten! Det kan alltså löna sig att tvätta eller köra diskmaskinen på natten istället för på morgonen. Ett tips är att ha en timer på exempelvis varmvattenberedaren eller handdukstorken.

Kan jag välja Timpris?

Oavsett om du är företagare eller privatperson så kan du välja produkten timpris hos oss. Du behöver dock vara engagerad i din energianvändning och ha koll på elpriserna dagligen för att den skall vara lönsam för dig.
Hur fungerar det?

Hur fungerar det?

Du kan teckna timprisavtal med oss från och med 1 februari 2013. Det kan dock ta upp till tre månader innan avtalet kan starta. Orsaken till detta är att Elnätsföretagen har denna tid på sig att ställa om din elmätare.

Ditt elpris är Timpris vilket innebär Nordpools spotpris timme för timme med ett påslag på 3,5 öre/kWh (4,38 öre inkl moms). Kostnad för elcertifikat, energiskatt, årsavgift samt nätavgifter tillkommer.

Avtalstiden är 1-3 år.

Beställa Timpris

Om du vill teckna ett avtal med Timpris eller har frågor om produkten är du välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 0491-881 10.

Våra elavtal

Vi erbjuder många elavtal för privatpersoner och företagare.

Teckna elavtal

Att teckna elavtal hos Oskarshamn Energi är ett tryggt val för dig

Avgifter

Med Oskarshamn Energi har du alltid konkurrerande låga avgifter

Anvisat pris

Om du är kund hos oss och inte gör ett aktivt val genom att teckna ett elavtal får du automatiskt ett så kallat Anvisningsavtal med ett Anvisat pris. Med det anvisade avtalet är du fri att byta både avtal och elleverantör med 14 dagars uppsägningstid.
Vi rekommenderar att du tecknar ett elavtal så har du möjlighet att sänka dina elkostnader.

Det Anvisade priset kan justeras med 2 månaders varsel. Information om prisändring sker genom annonsering i dagspress, hemsidan och på fakturan.