Teckna elavtal - Oskarshamn Energi

Teckna ett förmånligt elavtal med oss.

Teckna elavtal , enkelt och smidigt hos oss på Oskarshamn Energi

Här tecknar ni smidigt och enkelt nytt elavtal. Börja med att välja ert område, fyll i formulär och
signera med Mobilt BankiD. Enkelt, smidigt och säkert.

Kartan är en översikt för de områden ni kan välja. Välj önskar område genom att klicka på nedan knapp.

I elområde 1 ingår Norrbottens län samt delar av Västerbottens län.

I elområde 2 ingår Jämtlands län, Västernorrlands län samt delar av Dalarnas län, Gävleborgs län och Västerbottens län.
I elområde 3 ingår Gotlands län, Stockholms län, Södermanlands län, Uppsala län, Värmlands län, Västmanlands län, Örebro län, Östergötlands län samt delar av Jönköpings län, Hallands län, Kalmar län, Västra Götalands län, Gävleborgs län och Dalarnas län.
I elområde 4 ingår Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, samt delar av Kalmar län, Hallands län, Jönköpings län och Västra Götalands län.

Sedan 1 november 2011 har Sverige delats in i fyra så kallade elområden. Indelningen gjordes av Svenska Kraftnät som ansvarar för att bygga ut landets stamnät för att transportera el, motverka begränsningar i nätet och säkerställa en säker elförsörjning till Sveriges befolkning. Syftet med indelningen var att kunna hantera de begränsningar som fanns i elöverföringen mellan EU:s medlemsländer och därmed påverkade konkurrensreglerna om fri handel. Man vill även minska behovet av att transportera el i Sverige genom att främja elproduktion i områden med många invånare, samt identifiera var i landet det finns behov av att utöka stamnätet för att motsvara områdets förbrukning.

Beroende på tidpunkt kan olika elområden ha olika elpriser (områdespriser). Generellt är priserna högre i södra Sverige med anledning av tillgång och efterfrågan; mer el förbrukas i söder än i norr vilket resulterar i ett underskott på el – eftersom den största elproduktionen är i just norra Sverige.

Image

Vi är företaget som står för trygghet, vi står för framtiden när det kommer till att leverera hållbar energi.

Hantverksgatan 15
572 55 Oskarshamn

info@oskarshamnenergi.se 

Tel. 0491 - 881 10 

Öppettider