Fjärrvärme

Med stigande världsmarknadspriser på olja och med ett elpris som går upp och ner har fjärrvärme blivit ett bekvämt, ekonomiskt och miljövänligt alternativ att värma sin bostad eller sitt företag med. Fjärrvärmen kommer till dig som en färdig produkt, finns alltid på plats och är klar att använda - helt bekymmersfritt.

Idag sker ungefär 90% av innerstadens värmeförsörjning med fjärrvärme. Genom isolerade rör i marken distribueras hetvatten till fastigheterna. Oljepannor och oljetankar ersätts med värmeväxlare kopplade till fjärrvärmenätet. Fjärrvärme har hög leveranssäkerhet samtidigt som kundens anläggning kräver ett minimum av underhåll.
Fördelarna är många till exempel:
  • Ökad driftsäkerhet
  • Ökat utrymme i fastigheten
  • Mindre underhåll
  • Ingen rök, sot eller spill i fastigheten
 

Låg miljöbelastning

Genom fjärrvärmenätets utbyggnad har ett stort antal värmepannor försvunnit ur stadens centrum. Därigenom har mängden utsläpp kunnat sänkas väsentligt trots att energi- och värmebehovet ökat under senare år. Det höga energiutnyttjandet vid samtidig produktion av el och värme (verkningsgrad 85%) samt valet av miljövänliga bränslen och avancerad reningsteknik medför låg miljöbelastning.
 

Utsläpp under 2015

Koldioxid, fossilt
Kväve
Svavel
Stoft
136 ton
36093 kg
6011  kg
1380  kg
1  kg/MWh
210 kg/MWh
35 kg/MWh
8 kg/MWh

Ladda ned infomaterialet: Fjärrvärme (PDF)

Vårt fjärrvärmeområde


Klicka på kartan för att se den större

Är du intresserad...

...av fördelarna med fjärrvärme från oss?

Anmäl ditt intresse här!
 

Kundservice

DU NÅR OSS PÅ 0491-881 10
kundservice@oskarshamnenergi.se
Aktuell driftinformation
Mer kundservice
Frågor & svar
Intresseformulär
Flyttanmälan