Kabelvisning

Hör av dig till oss innan du gräver

Behöver du utsättning av ledningar för el, fjärrvärme eller bredband?

I den kostnadsfria webbtjänsten Ledningskollen.se kan du som planerar att gräva, schakta eller spränga få omgående besked om vem som har olika typer av infrastruktur nedgrävd i närheten av ditt tänkta arbetsområde.

Tjänsten fungerar för både privatpersoner, företag, myndigheter, kommuner och andra som planerar att gräva, schakta eller spränga på en specifik plats.

Om du gräver utan att kolla
Det är inte roligt att gräva av en ledning, skador kan uppstå som stör både industrin och samhällsviktiga funktioner så som sjukhus m.m.
Ex. Om du skadar en kabel och ett strömavbrott uppstår så kan det störa produktionen för en industri under lång tid framöver med stora kostnader som följd.

Om du chansar och gräver utan att kolla i förväg, kan du bli skadeståndsskyldig om det skulle uppstå skador. Vid allvarligare fall kan det bli tal om rättsliga åtgärder. Se till att ha gott om framförhållning och kontrollera innan du sätter igång, vare sig du gräver själv eller ger uppdraget till ett företag. För att hjälpa dig att undvika att skada elanläggningar så har vi tagit fram "Bestämmelser för arbete nära kablar och elanläggningar".

Bestämmelser för arbete nära kablar och elanläggningar

 

Klicka här för att komma till Ledningskollen.se

 

Hör av dig till oss senast 5 arbetsdagar innan utförandet.

 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

E-post: info@oskarshamnenergi.se 

Kundservice telefon: 0491-881 10.
 

Är du intresserad...

...av fördelarna med fjärrvärme från oss?

Anmäl ditt intresse här!
 

Kundservice

DU NÅR OSS PÅ 0491-881 10
kundservice@oskarshamnenergi.se
Aktuell driftinformation
Mer kundservice
Frågor & svar
Intresseformulär
Flyttanmälan